HER ER NATTENS VIKTIGSTE NYHETER

Her er nattens viktigste nyheter

Israel godkjenner ikke våpenhvileforslag – forhandlingene fortsetter

Israel godkjenner ikke våpenhvileforslaget som Hamas har godtatt, men forhandlingene mellom partene skal fortsette. Samtidig står planene om en israelsk bakkeinvasjon av Rafah ved lag.

Våpenhvileforslaget som Hamas har godtatt, oppfyller ikke Israels krav, ifølge statsminister Benjamin Netanyahu. Han vil likevel sende av gårde en ny forhandlingsdelegasjon.

Delegasjonen vil ha et møte med forhandlere og forsøke å nå fram til en akseptabel avtale, ifølge en uttalelse fra Netanyahus kontor.

Tidligere mandag opplyste Hamas at de hadde sagt ja til et forslag som var forhandlet fram av Qatar og Egypt. Jubel brøt ut i gatene i byen Rafah sør på Gazastripen da nyheten ble kjent. Her har frykten bredt seg de siste dagene for at en israelsk bakkeinvasjon kunne være nær forestående.

En israelsk kilde var imidlertid raskt ute og sa at våpenhvileforslaget ikke var akseptabelt for Israel. Kilden mente forslaget framsto som et forsøk på å få det til å se ut som det er Israel som nekter å gå med på en avtale.

Les mer

Norsk laksearving inntok løperen

Den norske laksearvingen Gustav Magnar Witzøe inntok løperen under årets Met-galla i New York iført Versace.

– Man sier ikke nei når man blir invitert av Met Gala. Jeg er jo litt over gjennomsnittet moteinteressert og når Versace sier de ønsker å kle meg opp, så synes jeg det er gøy, sa han via sin talsperson til God Kveld Norge på TV 2 før gallaen.

Met-gallaen arrangeres på Met-museet i New York den første mandagen i mai hvert år. Gallaen gikk av stabelen natt til tirsdag norsk tid. Hvert år setter Met-gallaen fokus på et bestemt tema som feirer museets store utstilling.

Årets kleskode var «The Garden of Time», som ifølge Vogue er en hyllest til Costume Institutes nye utstilling «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion», som huser 250 sjeldne verk fra instituttets permanente kolleksjon, og inneholder over 400 år med motehistorie.

Les mer

Brann i Lillestrøm: – fire personer evakuert

Det brant i store deler av et bygg i Nittedalsgata i Lillestrøm mandag kveld.

Kvart på ett natt til tirsdag opplyser Øst 110-sentral at brannen er under kontroll. Det er fortsatt en del røyk i området, men det er ikke fare for spredning.

Ved halv tre-tiden er brannvesenet i gang med etterslukking på branntomten. Ingen er lengre evakuerte i forbindelse med brannen, opplyser politiet.

Fire personer ble evakuerte fra to boliger i nærheten tidligere natt til tirsdag.

Les mer

Kraftig brann i bil i Halden

To personer kom seg ut av den brennende bilen.

Politiet meldte på X klokken 00.20 at det brant kraftig i en bil på Aremarkveien i Halden.

Bilen stod på fylkesvei 21 på rasteplassen rett ved innkjøringen til Brekke sluser, ved Kruseter.

Veibanen var ved 00.20-tiden helt sperret. Rundt 30 minutter senere var veien åpnet for trafikk igjen.

– Brannen er i en dieselbil, opplyste brannsjef Ole Christian Torgalsbøen til HA i natt.

Både politi og mannskaper fra Halden brannvesen var på stedet ved 00.30-tiden natt til tirsdag. Da pågikk det slukningsarbeid.

To personer som var i bilen, evakuerte seg selv. En person er kjørt til legevakt for helsesjekk.

Les mer

Kamzy Gunaratnam tar gjenvalg for Oslo Ap

Kamzy Gunaratnam vil gjerne beholde andreplassen på Oslo Arbeiderpartis liste til stortingsvalget.

Gunaratnams kandidatur avhenger imidlertid av om nominasjonskomiteen ønsker henne, sier hun til Aftenposten.

Det er mange profilerte Ap-politikere som er hjemmehørende i hovedstaden, og det er slett ikke sikkert at partiet får like mange mandater i valgdistriktet som i 2021.

At det er rift om plassene, er ifølge Gunaratnam et gode.

– Det er jo mer stas å få representere en plass som det er kamp om, sier hun til avisen.

Hadia Tajik er blant navnene som blir nevnt i denne sammenhengen. Hun har takket nei til gjenvalg til Stortinget for Rogaland Ap, men har ikke uttalt seg kategorisk om et mulig Oslo-kandidatur.

Les saken

Tusenvis av slakteklar laks har rømt i Hitra

Lerøy anslår at i underkant av 14.000 laks på over 7 kilo har rømt fra et anlegg i Hitra kommune søndag.

Situasjonen er fortvilende, uttaler selskapet i en pressemelding ifølge bransjeavisen Intrafish.

– Flere tusen meter med garn ble satt ut i løpet av dagen i dag og flere blir satt ut i morgen innenfor det området vi har tillatelse til, skriver daglig leder Harald Larssen i Lerøy Midt.

Laksen rømte fra et anlegg i Fillfjorden søndag kveld som følge av en notskade. Fisken var i ferd med å slaktes. Selskapet anslår at laksen veier rundt 7,3 kilo.

– Vi har en god dialog med relevante myndigheter og aktører, inkludert Fiskeridirektoratet, og samarbeider tett med dem for å håndtere situasjonen på en mest mulig effektiv måte, uttaler Larssen.

Les saken

2024-05-07T04:48:54Z dg43tfdfdgfd