JOE BIDEN VIL STILLE TIL DEBATT MOT DONALD TRUMP

Joe Biden vil stille til debatt mot Donald Trump

NORD-CAROLINA, USA (Nettavisen): President Biden stilte fredag opp i et intervju med radiovert Howard Stern. Intervjuet kom som en overraskelse for mange. Det var ikke oppført på presidentens kalender på forhånd.

Biden kom med flere oppsiktvekkende detaljer, både om årets presidentkamp og om sitt personlige liv etter hans første kone Neilia Biden døde i 1972.

Les også: USA med advarsel til Kina: – Totalt uakseptabelt

Vil stille til debatt mot Trump

Presidenten annonserte i radiointervjuet at han gjerne stiller til debatt mot Donald Trump. Det har vært, og er, knyttet stor spenning til om en debatt mellom presidentkandidatene vil finne sted i år.

Mange har spekulert på om Biden vil unngå debatt på grunn av de utallige glippene han har hatt de siste årene. Men nå bekrefter han altså at han vil stille.

«Jeg skal det, et sted, jeg vet ikke når, men jeg gjør det gjerne», sier Biden.

Dette er første gang Biden har uttalt at han vil stille til debatt mot konkurrenten i årets valgkamp. Trump har allerede sagt at han vil debattere.

Les også: – Hun ville ikke bli den neste Monica Lewinsky

Vurderte selvmord

I løpet av intervjuet, som varte i over en time, brettet også Biden ut om tunge følelser etter at datteren og kona døde i en bilulykke i 1972. Neilia Biden ble kun 30 år gammel, og datteren deres ble kun 13 måneder.

– Du må ikke være gal for å begå selvmord. I et lite øyeblikk, vurderte jeg å gå på Delaware Memorial Bridge og hoppe. Men jeg hadde to barn, sier Biden i intervjuet.

Ifølge Biden skal han også ha tatt ut en flaske whisky og planlagt å bli full flere ganger. President Biden er avholdsmann. En av grunnene er ifølge Biden at det har vært nok familiemedlemmer som har hatt alkoholproblemer.

– Jeg vil debattere Joe Biden «asap»!

Han endte opp med å ikke drikke. Presidenten anbefaler andre som sliter med å gå i terapi.

Fredag ettermiddag amerikansk tid kommer Trump med et svar.

– La oss ha debatt neste uke i New York City! Jeg vil debattere Joe Biden «asap»! skriver ekspresidenten i en SMS sendt ut til tilhengerne hans. Nettavisen står oppført på SMS-listen etter å ha deltatt på flere Trump-rallyer som deltager.

2024-04-26T17:53:16Z dg43tfdfdgfd