KORPSTALLENE GåR I TAKET: – FANTASTISK

Korpstallene går i taket: – Fantastisk

Dette er tredje året på rad medlemsantallet stiger, og entusiasmen i Korps-Norge synes å kjenne ingen grenser, melder NRK.

– Det er jo helt fantastisk å oppleve. Som andre organisasjoner, så var jo vi også bekymret for hva pandemien kunne bety. Nå ligger vi faktisk over nivået før pandemien. Så dette er veldig gledelige tall, sier president i NMF, Rita Hirsum Lystad.

Fra de første korpsene i 1870-årene og fram til i dag, har korpsmusikk vært en bærebjelke i norsk kulturarv.

Guttekorpsene startet opp i 1901, og det tok mer enn et halvt århundre før jentene formelt ble inkludert i skolekorpsene i 1956. Grunnleggelsen av NMF i 1918 var et viktig skritt for å organisere denne lidenskapen på nasjonalt nivå.

Les også: 17. mai-været: Her blir det varmest

Rita Hirsum Lystad, president i NMF, er tydelig rørt over korpsmusikkens popularitet og dens evne til å samle folk på tvers av generasjoner. Hun poengterer at aktiv deltakelse i korps gir en pause fra den digitale hverdagen.

– Det å gjøre noe sammen og ikke bare sitte og titte i telefonen eller på skjermen, sier hun, og understreker hvordan korpsene fyller et sosialt og kreativt behov.

Interessen strekker seg langt utover barndommen; både ungdoms- og voksenkorpsene har hatt en imponerende medlemsvekst på 14 prosent de siste ti årene. Dette viser at korpsmusikk treffer en nerve hos alle aldre.

Denne saken er skrevet med støtte fra kunstig intelligens.

2024-04-26T09:01:43Z dg43tfdfdgfd