LEIDE AIRBNB-LEILIGHET FOR å SELGE SEX: – BLE NEDRINGT AV NABOER

Leide Airbnb-leilighet for å selge sex: – Ble nedringt av naboer

(Drammens Tidende): Leietaker fremleide leilighet på Bragernes i Drammen til to prostituerte. Leietaker hevder han ikke kjente til hva de to drev med, men de to kvinnene la ikke skjul på hva som foregikk da de forklarte seg i retten.

I mai fjor fikk beboere i et borettslag mistanke om at det foregikk prostitusjon i en av leilighetene som var leid ut via Airbnb. Det var stor trafikk av menn til leiligheten og mistenkelige lyder.

Bli varslet om siste nytt: Få Nettavisen-appen til iPhone og Android her!

– Jeg ble nedringt fra naboer i borettslaget, forteller eieren av leiligheten. Han hadde leid ut leiligheten for én uke til en 32 år gammel familiefar fra Drammen, og ble sjokkert da han skjønte hva som foregikk i leiligheten.

Både eieren og styret varslet politiet, og før uken var omme aksjonerte de mot leiligheten. Der fant politiet kondomer, glidemiddel, våtservietter og to ukrainske kvinner som erkjente at de solgte sex.

Kvinnene fortalte at de måtte betale 20.000 i uken for leiligheten til familiefaren, 8.500 mer enn leiligheten ble leid ut for.

Risikerer fengsel

Å leie ut leilighet til prostitusjon er straffbart, og den 32 år gamle leietakeren ble tiltalt for hallikvirksomhet. Torsdag møtte han i tingretten i Drammen.

Tiltalte erkjenner at han leide leiligheten, men hevdet at han ikke kjente til at der foregikk sexsalg der. Han forklarte at han ville hjelpe en østeuropeisk venninne og hennes venninner med et sted å bo.

– Jeg ønsket å hjelpe dem. Jeg har selv opplevd krig og fikk hjelp i Norge, forklarte tiltalte i retten.

AKTOR; Politiadvokat Linda Robbestad

– Du sier du ønsker å hjelpe, men en utleiepris på 20.000 for én uke fremstår veldig høyt, påpekte aktor, politiadvokat Linda Robbestad.

– Det var ikke bare betaling for leie. Det var også betaling for andre ting jeg hadde lagt ut for tidligere, forklarte tiltalte.

Det er nemlig ikke det eneste tilfellet hvor mannen har vært mistenkt for å leie ut til prostitusjon. De to prostituerte har forklart at de har jobbet fra flere leiligheter, blant annet i Sandvika og på Lillestrøm.

LES OGSÅ:

Les også: Mannen tjente penger på sexsalg i Drammen. Nå er han dømt

Trengte penger

Kvinnene kom til Norge etter Ukraina-krigen startet i fjor vår. På grunn av krigen var de blakke, og reiste til Norge for å tjene penger.

På chattetjenesten Telegram kom de i kontakt med det de kalte for operatører som skaffet dem oppdrag i Norge. Kvinnene forklarte at de aldri møtte operatørene direkte, alt gikk via nett.

– De som formidler er veldig anonyme. Det eneste vi har fått av hjelp er adressen vi skal, fortalte den ene kvinnen.

Da kvinnene kom til Norge fikk de beskjed om å dra til en adresse i Sandvika. Der ble de møtt av den tiltalte familiefaren fra Drammen som innlosjerte dem i en leilighet han leide.

– Det var åpenbart hva slags virksomhet det var, forklarte den ene kvinnen i retten.

Familiefaren hevder han heller ikke der skjønte hva som foregikk. Ifølge ham leide han leiligheten fordi han hadde problemer på hjemmebane, og trengte et annet sted å bo for en periode.

Kvinnene var i leiligheten i Sandvika i en ukes tid før de fikk beskjed om å dra videre.

LES OGSÅ:

Les også: Sexsalg: – Det har vært mye en lang periode – spesielt i Drammen

Kunne ikke betale

I midten av mai i fjor fikk kvinnene beskjed om å reise til en adresse i Drammen. Utenfor leiligheten møtte de den tiltalte drammenseren igjen. Han krevde at de betalte husleien på 20.000 kroner på forskudd.

– Vi hadde ikke nok kontanter. Så vi ba ham om å få betale dagen etter. Da ble han sur og tok nøkkelen til leiligheten. Da kunne vi ikke gå ut, for vi hadde alle tingene våre der, fortalte den ene kvinnen.

Morgenen etter betalte de hele beløpet på 20.000 i kontanter.

– Hvordan tror du de hadde fått tak i 20.000 i kontanter, spurte aktor Robbestad.

– Jeg aner ikke. Det satte jeg meg ikke inn i, svarte tiltalte.

Robbestad pekte på at tiltalte var blitt kastet ut fra en annen leilighet på Bragernes rett før etter mistanke om prostitusjon.

– Tenkte du ikke at det kunne være prostitusjon, når du hadde blitt mistenkt rett før, spurte aktor Robbestad.

I mars leide tiltalte en annen leilighet sentralt på Bragernes, men ble kastet ut etter få uker fordi utleier mistenkte sexsalg. Politiet etterforsket denne saken, men den ble henlagt fordi de ikke fikk tak i kvinnene.

Også leien av denne leiligheten forklarer tiltalte med at det var problemer på hjemmebane og at han trengte et annet sted å bo.

FORSVARER: Advokat John Arild Aasen.

– Du leier leiligheter i Lillestrøm, Sandvika og Drammen. Det skapes et inntrykk av at du har drevet med hallikvirksomhet. Hva tenker du om det, spør tiltaltes forsvarer John Arild Aasen.

– Jeg har ikke drevet med det, sier tiltalte og gjentar at han kun ønsket å hjelpe.

2023-11-20T20:46:54Z dg43tfdfdgfd