RYKKET UT TIL RøYKUTVIKLING FRA HUS

Rykket ut til røykutvikling fra hus

Klokken 02:17 natt til lørdag meldte Vest politidistrikt på X at nødetatene var på vei til Årstad i Bergen hvor det var meldt om røykutvikling fra et bolighus.

Ibsens gate stengtes som følge av hendelsen.

– Jeg vet ikke hvor lenge gaten vil være stengt, men iallfall så lenge det er brannbiler på stedet som blokkerer veien, sier operasjonsleder i politiet, Dan Erik Johannesen.

– Livreddende innsats

Klokken 02:35 forteller vaktleder i 110 Vest, Trond Landaas, at nødetatene er framme på stedet, og at de har konstatert at det kommer røyk fra boligen.

– Det var kraftig røyk nedover hele Ibsens gate fra taket og konstruksjonen på huset da vi ankom. Vi gikk rett på livreddende innsats, forteller innsatsleder i brannvesenet, Erik Andresen til Bergensavisen på stedet.

Innsatsleder i brannvesenet, Erik Andresen. Foto: Mats Myredal (Bergensavisen)

Til sykehus

Operasjonsleder Johannesen forteller klokken 02:40 at alle beboerne er ute av boligen, og at det ennå ikke er meldt om noe personskade.

Omtrent én time senere opplyser Johannesen at det er seks personer som er evakuert fra adressen, og at en mann i 50-årene er kjørt til sykehus for sjekk. Dette fordi han ble eksponert for røyk.

– Samtlige beboere innlosjeres på hotell gjennom natten, forteller Johannesen.

Politiets innsatsleder på stedet, Christian Meyer, forteller til Bergensavisen at de seks beboerne naturlig nok var preget av situasjonen.

– Det er voldsomt å vekkes midt på natten, og bli evakuert ut i bare undertøyet. Heldigvis ble alle fort gjort rede for av brannvesenet, sier han.

Politiets innsatsleder på stedet, Christian Meyer. Foto: Mats Myredal (Bergensavisen)

2024-04-27T04:10:05Z dg43tfdfdgfd