TORPO-DRAPENE: LOKAL POLITIMANN BLE VARSLET

Natt til lørdag ble Ingunn Slaatten (53), Sander Slaatten (22) og Signe Slaatten (18) skutt og drept på Torpo i Ål i Hallingdal. Tirsdag ettermiddag ble navnene på de avdøde offentliggjort.

Det siste, sikre livstegnet politiet har fra en av de tre drepte er fredag kveld. Da skal en av de fornærmede ha snakket med en venn eller bekjent på telefon, skriver VG. Tidligere har det blitt kjent at politiet ble varslet da Signe Slaatten ikke møtte opp til en avtale.

Den første som ble varslet var en lokal politimann.

– Vedkommende ringte til politimannen fordi de var bekymret. Så valgte han å ringe til operasjonssentralen og gi beskjed, forteller politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen til VG.

Fikk ikke respons – dro fra huset

Politimannen videreformidler bekymringsmeldingen til operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt klokken 15.06 lørdag ettermiddag. Deretter reiser en politipatrulje ut på et såkalt velferdsoppdrag. Fremme ved boligen forsøker politiet å få kontakt med familien, men får ingen respons. Politipatruljen velger da å reise fra boligen.

Noen timer senere, rundt klokka 20:00 lørdag kveld, reiser politiet tilbake til boligen for en ny sjekk. I mellomtiden har politiet prøvd å kartlegge hvor de fire kan være og snakket med bekjente, men står uten svar.

Politiet ringer på, samt ser inn i boligen, men fortsatt er det ingen respons. Da velger politiet å ta seg inn i huset, hvor de finner fire døde personer.

Fire funnet døde i Ål

Lokalsamfunnet er i sjokk etter drapene.

Faren i familien er siktet for å ha drept kona og sine barn, før han deretter skal ha tatt sitt eget liv.

Undersøkelsene på åstedet viser ifølge politiadvokat Mathiassen at de døde ble skutt mens de sov. Den midlertidige obduksjonsrapporten viser at alle døde momentant av skadene.

Lokalsamfunnet er i sjokk og sorg over hendelsen, har ordfører Solveig Vestenfor tidligere sagt. Torpo er en liten bygd med om lag 400 innbyggere, der alle kjenner alle.

Åpner kirken

Skjærtorsdag 28. april klokken 11 blir det sørgegudstjeneste i Torpo kirke etter tragedien som rammet lokalsamfunnet.

Sørgegudstjenesten er forbeholdt de sørgende og lokalbefolkningen, understreker kirken.

– Dette er en hendelse som rammer både små og store i lokalsamfunnet med sjokk og fortvilelse. Kirken ønsker å gi et rom til denne kollektive sorgen og hjelpe til med å sette ord på det meningsløse. Å stå sammen i det mørke og tunge, kan lette litt, sier biskop Jan Otto Myrseth, som vil delta i sørgegudstjenesten.

For tidlig å si noe om årsaken

Pressekonferanse politistasjon på Gol - 4 døde i Torpo, Ål

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen.

Politiet har også mottatt tips i saken som blir gjennomgått fortløpende. Det er gjennomført rundspørring, og det gjøres undersøkelser knyttet til elektroniske spor.

– Det er for tidlig å si noe om de bakenforliggende årsakene til denne alvorlige hendelsen, alt tyder på at vi her står overfor en hendelse som innebærer at gjerningspersonen er død. Gjennom etterforskningen er det vårt ansvar å gi så mange svar som mulig til de etterlatte, sier Mathiassen.

2024-03-27T16:06:08Z dg43tfdfdgfd