BALTIMORE-HAVNEN GJENåPNET ETTER BROKOLLAPS

Full tilgang for kommersiell skipstrafikk er gjenopprettet etter at 50.000 tonn med vrakdeler fra broen nå er blitt fjernet, opplyste føderale myndigheter mandag.

Det var 26. mars at konteinerskipet Dali krasjet uten styring inn i Francis Scott Key-broen. Broen kollapset. Ulykken førte til at seks veiarbeidere som jobbet på broen, døde, og innseilingen til den viktige havnebyen var siden begrenset.

Konteinerskipet fikk vrakdeler fra broen over seg. Disse delene gjorde at skipet ikke kunne flyttes. Vrakdelene ble sprengt vekk i midten av mai, og slepebåter kunne deretter taue Dali til en havn i nærheten.

En foreløpig granskingsrapport fra USAs føderale transportmyndighet NTSB viser at strømmen om bord på Dali hadde gått mens skipet fortsatt lå til kai for vedlikehold i Baltimore, rundt ti timer før det forlot havneanlegget. Fartøyet ble deretter rammet av flere strømbrudd, de siste bare minutter før ulykken.

Baltimore har et av de viktigste havneanleggene i det nordøstlige USA.

Delstaten Maryland anslår at det vil koste mellom 1,7 og 1,9 milliarder dollar å gjenoppbygge broen. Dette arbeidet ventes å være fullført innen høsten 2028.

(©NTB)

2024-06-11T03:31:32Z dg43tfdfdgfd