BERIT REISS-ANDERSEN BLIR SPESIALRåDGIVER I RøDE KORS

Reiss-Andersen skal bistå organisasjonen med internasjonal humanitær rett, regler i krig og menneskerettigheter, opplyser Røde Kors i en pressemelding.

– Jeg gleder meg til å kunne bidra til Røde Kors sitt viktige arbeid for Internasjonal Humanitær Rett og menneskerettigheter. Respekten for og formidlingen av humanitære verdier er viktigere enn noen gang. I en stadig mer polarisert verden ser jeg fram til å kunne formidle Røde Kors sine verdier, sier Reiss-Andersen.

Reiss-Andersen, som fyller 70 år i sommer, ledet Nobelkomiteen fra 2017 til hun gikk av ved utgangen av fjoråret. Hun er advokat med møterett i Høyesterett.

– Vi er veldig glade for at en internasjonal kapasitet som Berit Reiss-Andersen ønsker å bidra i det arbeidet vi i Røde Kors i Norge gjør med internasjonal humanitær rett og menneskerettigheter. I en tid hvor internasjonal rettsorden settes under press et det viktig for Røde Kors å styrke vår innsats for respekten og forståelsen for Genève-konvensjonene og internasjonal humanitær rett, sier Røde Kors' generalsekretær Anne Bergh. 

(©NTB)

2024-06-11T05:55:27Z dg43tfdfdgfd