DRAPSMANN SOM KNYTTES TIL MAFIAEN, TATT ETTER 16 åR På RøMMEN

Interpol sier 63 år gamle Edgardo Greco ble arrestert i byen Saint-Étienne, der han skal ha brukt flere falske navn og på et tidspunkt drev en italiensk restaurant.

Han er etterlyst i Italia, der han er dømt til livstids fengsel for drap på et brødrepar. Stefano og Giuseppe Bartolomeo ble slått i hjel med jernstenger på et fiskelager. Greco er også mistenkt for drapsforsøk på Emiliano Mosciaro som en del av en mafiakrig mellom to gjenger tidlig på 1990-tallet.

Etter pågripelsen ble 63-åringen fremstilt for en domstol, der etterlysningen fra hjemlandet ble lest opp.

Italias innenriksminister Matteo Piantedosi sier ifølge Interpol at pågripelsen viser landets vilje til å «bekjempe alle former for organisert kriminalitet og finne farlige rømlinger».

'Ndrangheta regnes som Italias største og mektigste mafia, med virksomhet over hele verden og sterke bånd til kokainsmugling fra Sør-Amerika til Europa.

Grecos pågripelse skjedde en uke etter at italiensk politi rullet opp en 'Ndragheta-ring som dominerte store deler av Calabria sør i Italia. Verdier for over 250 millioner euro – drøyt 2,5 milliarder kroner – ble beslaglagt, og 56 personer er under etterforskning.

For drøyt to uker siden arresterte italiensk politi en av de mest beryktede lederne for den sicilianske mafiaen Cosa nostra. Matteo Messina Denaro hadde vært på rømmen i 30 år.

2023-02-02T20:43:06Z dg43tfdfdgfd