FøRER AV PERSONBIL IKKE HENTET UT ETTER KOLLISJON MED TANKBIL I TUNNEL

Klokken 18.30 mandag fikk politiet melding om at en personbil og en tankbil med etsende væske var involvert i en ulykke i den 2,8 kilometer lange Stavenestunnelen på E16 i Vaksdal, 20 kilometer nordøst for Bergen. 

Politiet, brannvesenet og ambulanse er fremme på stedet med store styrker, meldte politiet klokken 18.56.

– Det er litt uavklart hva som har skjedd, men det er en mulig front mot front-kollisjon mellom en tankbil og en personbil, sier vaktkommandør Dan Inge Gjesdal ved 110-sentralen til BA.

Klokken 19.07 skrev NRK at det foreløpig bare var brannvesenet som hadde tatt seg inn i tunnelen på grunn av faren for etsende væske fra tankbilen. 

Lekker etsende væske

Ifølge NRK skal tankbilsjåføren ha kommet seg ut av tunnelen på egen hånd, mens personen i personbilen fremdeles ikke er hentet ut. 

– Det lekker en etsende væske fra tankbilen, sier Gjesdal ved 110-sentralen til BA.

Mannskaper fra brannvesenet kler seg opp i verneutstyr før de går inn i tunnelen for å sette i gang livreddende innsats.

– Det er snakk om kjemikalier. Så vi kler oss opp i kjemikalieutstyr og pusteutstyr, sier Gjesdal til BA.

Vegtrafikksentralen skriver på X/Twitter at Stavenestunellen på E16 er stengt som følge av ulykken, og at tunnelen vil forbli stengt en god stund. 

Alene i bilen

Klokken 19.40 bekreftet politiet overfor NTB at føreren av personbilen var alene i bilen da ulykken skjedde.

– Vi er på stedet, og brannvesenet skal gå inn og stenge lekkasjen. Det er en væske som er betegnet som svakt etsende. En personbil med én person er involvert. Vedkommende er fremdeles i bilen, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til NTB.

Han bekrefter at mannskaper fra nødetatene har vært inne ved personbilen og konstatert at føreren var alene. 

2023-11-20T19:05:31Z dg43tfdfdgfd