FAREN TIL MARIE SæTHER ØSTBø UT MOT KRIPOS

20 år gamle Marie Sæther Østbø fra Stavanger forsvant på en strand i Sør-Afrika i 2018.

I slutten av mai ble det kjent at Kripos henlegger etterforskningen av saken.

Kripos har i halvannet år ventet på svar fra sørafrikansk politi om de har gjennomført flere undersøkelser og avhør, men har ikke fått noe svar.

– Overraskende og noe hårreisende

Faren til Østbø reagerer kraftig på henleggelsen. I et intervju med TV 2 sier han at norske myndigheter ikke gjør nok for å gi ham svar i saken.

– Det blir ikke gjort nok for å bistå oss som pårørende. Jeg synes det er overraskende og noe hårreisende at Kripos legger bort saken på grunn at de ikke får svar på mail, sier faren til kanalen.

Hva som har skjedd med Østbø, og hvor hun forsvant, er fortsatt et mysterium.

– Jeg selv går fortsatt med to tanker i hodet. Hun kan være drept, og hun kan ha blitt bortført fra stranden mot sin vilje. Det er ikke svart på hvitt hva som har skjedd, sier Østbøs far til TV 2.

Overfor TV 2 ønsker ikke Kripos å svare på spørsmål om henleggelsen av saken.

Mann mistenkt

Østbø var på utveksling i Toulouse i Frankrike, og var i Sør-Afrika på ferie med en studievenninne da hun forsvant.

Hun ble sist observert gående alene på en strand ved 18.40-tiden onsdag 18. april 2018. Da hun ikke dukket opp på en avtalt middag senere på kvelden, ble hun meldt savnet.

I fjor ble en mann mistenkt for drap i saken. Denne mannen døde i en trafikkulykke en stund etter at Østbø forsvant. Før dette var han i politiets søkelys i forbindelse med forsvinningen, men han ble ikke funnet før han døde.

2024-06-11T09:17:25Z dg43tfdfdgfd