Nyheter

Trending:


Partiet Jødisk makt sier Netanyahus rettsreform utsettes

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har gått med på å utsette den omstridte rettsreformen, ifølge en uttalelse fra koalisjonspartneren Jødisk makt.


Gutt kastet opp syv ganger på grunn av leke i barnehagen: – Var mye redd

Tønsberg kommune beklager episoden på det sterkeste.


Mann i 20-årene pågrepet i væpnet politiaksjon på offentlig kontor i Stavanger

En mann i 20-årene er pågrepet av væpnet politiet på et offentlig kontor i Stavanger. Politiet fikk melding om at han hadde våpen og har funnet et luftvåpen.


Guinness: verdens giftigste dyr og andre kuriositeter

Hvis du bor i Australia, vet du allerede alt. Hvis du derimot er heldig nok til å bo på et sted der alle dyrearter ikke prøver å drepe deg, vil du synes det er interessant å vite hvilke som er de giftigste dyrene i verden ifølge Guinness verdensrekord 2023. Åpenbart er dette ikke eksemplarer du kan støte på mens du går i gatene med venner, men du bør være spesielt forsiktig: å vite hvordan du gjenkjenner dem er veldig viktig, fordi det kan redde livet ditt. For hver art har vi også angitt giftindeksen, slik at du kan gjøre de nødvendige sammenligningene. Dykk ned i denne gjennomgangen av farer med oss - ha det gøy!


Amnesty hardt ut mot Vestens hykleri og dobbeltmoral

Amnesty International går hardt ut mot vestlige land som vier krigen i Ukraina stor oppmerksomhet, men som lukker øynene for massive overgrep andre steder.


Unngå løse gjenstander i bilen

Det er snart klart for påske, og mange biler pakkes til randen. Men vær oppmerksom på at selv små gjenstander kan bli livsfarlige prosjektiler om de ligger løst. Det er lenge siden Kvikk-Lunsj, appelsin og en krimbok var standardutrustningen når folket skal på påskeferie, og nå handler det om å pakke med seg elektroniske tidstyver […] Innlegget Unngå løse gjenstander i bilen dukket først opp på Bil24.no.


Steinras sperrer E18 ved Lillesand

E18 ved Lillesand er stengt i begge retninger etter at det mandag morgen gikk et steinras over veien. Ingen personer skal være tatt av raset


Burkina Faso stanser TV-sendingene til France 24

Sendingen til France 24 stanses i Burkina Faso etter at den franske TV-kanalen sendte et intervju med lederen for al-Qaida i Nord-Afrika.


Minst sju drept i skoleskytingen i Nashville

Minst sju personer ble drept i skytingen på en barneskole i Nashville. Politiet sier at en 28 år gammel kvinne sto bak.


Nashville-skyter var tidligere student ved skolen

Ifølge politiet var det Audrey Hale (28) som stod bak skoleskytingen.


Selskaper dedikert til innovasjon innen medisinsk teknologi Inneholder amerikanske aksjer.

Den enestående COVID-19-pandemien forstyrret verdens største næringer, men den medisinske teknologisektoren har gått gjennom taket og har kjempet mot pandemiens effekter. Hvordan ta bedre investeringsbeslutninger i denne dynamiske sektoren? Selskaper på denne listen er dedikert til å utvikle forstyrrende og innovative medisinske teknologier og produkter. Denne listens ytelse beregnes på en like vektet metode.


Vender Putin ryggen: – Forsvinner de er det et stort problem

Lederen for den paramilitære gruppen nekter for ryktene om at han planlegger å trekke styrkene tilbake fra Ukraina.


Ukraina: Brann i butikk etter eksplosjon i Kyiv

En butikk står i brann etter en melding om eksplosjon i Ukrainas hovedstad Kyiv, melder ordfører Vitalij Klitsjko.


Vladimir Putin lover bonus til soldater

Det russiske regimet tar nye grep for å lokke personer til å krige i Ukraina.


Politiet avslutter etterforskning etter at død mann ble funnet i telt

Politiet avslutter etterforskningen etter at en død mann ble funnet i et telt på Sandsli i Bergen 26. februar. Mannen skal ha ligget død i teltet i tre år.


Fikk spesialbehandling på TV-innspilling: – Alle var dødsmisunnelige

Trude Drevland fikk en unik gave av «Camp Kulinaris»-produksjonen.


Netanyahu utsetter behandlingen av omstridt rettsreform

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han setter den omstridte rettsreformen på pause for «innlede dialog».


Fra robotikk til nanoteknologi nærmer neste industrielle revolusjon seg. Lær om toppinvesteringer i den fjerde industrielle revolusjonen. Inneholder amerikanske aksjer.

Den fjerde industrielle revolusjonen (4IR) er preget av fusjonen av de digitale, biologiske og fysiske verdener, samt den økende utnyttelsen av ny teknologi. Det representerer en grunnleggende endring i måten vi lever, jobber og forholder oss til hverandre på. Det er et nytt kapittel i menneskelig utvikling, muliggjort av ekstraordinære teknologiske fremskritt i forhold til den første, andre og tredje industrielle revolusjonen. Verdipapirer i...


Israels største fagforbund oppfordrer til generalstreik

Lederen for det mektige israelske fagforbundet Histadrut ber regjeringen stanse den omstridte rettsreformen og oppfordrer til generalstreik.


Tolga-brødrene skal i retten i oktober – krever erstatning fra staten

I oktober skal brødrene Magnus og Lars Peder Holøyen møte i retten for å kjempe om å få erstatning fra staten etter Tolga-saken, ifølge VG.


Den overraskende sannheten om 'blåmandag', og hvordan det kan overvinnes

Mandagsfølelsen kan være ille nok, men en gang i året er det en mandag som er betydelig mer 'blå' enn alle de andre. I år faller den mest deprimerende mandagen på den 16. januar. Vi snakker selvsagt om 'blåmandag'. Klikk gjennom galleriet for å finne ut alt du trenger å vite om den spesielle tradisjonen som har fascinert oss over lang tid, og lær hvordan å overvinne denne tilstanden. Det viser seg at det er en overraskende historie som ligger til grunn for blåmandag, som kanskje kan forandre alt.


Tyskland lammet på grunn av megatransportstreik, bilder

Tyskland er lammet på grunn av en megastreik, en av de største på flere tiår, organisert for å kreve lønnsøkninger for å begrense konsekvensene av inflasjonen. Arbeidere på flyplasser, havner, jernbaner, busser og undergrunnsbaner har lagt ned arbeidet, noe som har ført til store forstyrrelser over hele landet.


De mest populære aksjene for sirkulær økonomi i 2022 Inneholder amerikanske aksjer.

Rask vekst i verdens befolkning har ført til store utfordringer for jordens miljø og tilgang til ressurser. Heldigvis er en ressurs som er ubegrenset innovasjon, og mange selskaper utvikler geniale måter å redusere, gjenbruke og resirkulere. Selskaper på denne listen viser vei til en sirkulær økonomi. Denne listens ytelse beregnes på en like vektet metode.


Portugals skjulte skatter

Et land med vakre naturlandskap, mange strender, rikt dyreliv og flere middelalderske bygninger enn du kan telle. Som om det ikke var nok, har Portugal blitt ettertraktet av turister fordi landet gir god valuta for pengene. Men hva med å oppdage det "dype Portugal", som lokalbefolkningen sier, og hopp over de vanlige turistattraksjonene. Her er noen fantastiske og sjarmerende steder som ennå ikke flommer over med turister. Ta en titt!


Dette skriver avisene om økonomi tirsdag 28. mars

De viktigste sakene om økonomi i norske aviser tirsdag 28. mars.


Melding om skoleskyting i Nashville

Brannvesenet i Nashville i Tennessee sier flere sårede behandles etter skyting ved en skole i byen. Situasjonen er ikke avklart.


Mann tiltalt for drap på tobarnsmor i Noresund

En mann er tiltalt for drapet på en tobarnsmor i Noresund i Krødsherad i april i fjor. Mannen er kvinnens tidligere samboer.


Angriperen i Nashville er død, ifølge politiet

Personen som åpnet ild ved en barneskole i Nashville i Tennessee er død, ifølge politiet.


Flere kvinner må vente 14 uker på svar på livmorhalsprøve

Svartiden på livmorhalsprøver er lang ved flere sykehus. Noe av årsaken er at flere tester seg oftere enn de trenger, ifølge overlege Lars Helgeland.


FN-granskere mener migranter i Libya er utsatt for forbrytelser mot menneskeheten

FN-granskere sier det er rimelig grunn til å tro at det er begått krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i Libya. Bevisene skal sendes til ICC.


Romoppdragene som endte i tragedie

Å stille spørsmål om årsaken til vår eksistens og utforske vårt univers er de viktigste årsakene til at mennesker har reist til rommet. Siden den første innsatsen for å få mennesker ut i verdensrommet og på månen, har det vært en rekke romekspedisjoner og teknologiske fremskritt. Men ikke alle har vært vellykkede, og mange astronauter fanget opp i romeksperimenter levde ikke for å fortelle historien. Se de mest tragiske romoppdragene i historien.


Zelenskyj møtte IAEA-sjefen i Zaporizjzja

Det internasjonale atomenergibyrået IAEAs leder Rafael Mariano Grossi besøkte mandag Zaporizjzja, der han møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.


Finlands Nato-søknad har fått grønt lys i Ungarn

Den ungarske nasjonalforsamlingen har godkjent Finlands Nato-søknad.


Tyskland har levert de første stridsvognene til Ukraina

Etter to måneders ventetid har 18 Leopard 2-stridsvogner fra Tyskland ankommet Ukraina.


Mann dømt til tolv års fengsel for drap i Tønsberg

En 45 år gammel mann i Vestfold tingrett er dømt til tolv års fengsel for å ha drept en 64 år gammel mann i Tønsberg i mai 2022.


Genmodifiserte matvarer du sikkert ikke visste om

For å øke matproduksjonen, spesielt når det gjelder korn og grønnsaker, har enkelte myndigheter godkjent bruken av genmodifiserte organismer (GMO), som er matvarer som har fått DNA forandret slik at de kan produseres i stor skala. Her er de mest populære GMO-ene på markedet!


Dette er situasjonen i Ukraina etter ett år med krig

24. februar 2022 invaderte Russland Ukraina. Dette er Ole Martin Stormoen ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt sine tanker om situasjonen i krigen akkurat nå.


Politiet tror tidligere elev sto bak skoleskytingen i Nashville

Politiet i Nashville sier en 28 år gammel kvinne åpnet ild og drepte seks personer på en barneskole i byen. Hun antas å ha vært en tidligere elev.


Innvielse av en av de tre bratteste skibakkene i verden; "Black Wall" - "den svarte veggen"

I de sveitsiske Alpene ble en svart bakke som kalles "en av de tre bratteste i verden", innviet av selskapet som driver skianlegget Glacier 3000 i Les Diablerets i kantonen Vaud. Den kalles "Black Wall" , "den svarte veggen" og er en tre kilometer lang nedfart som, takket være en 265 meter lang tunnel som er hugget inn i fjellet, gjør det mulig å stå på ski fra den høyeste delen av heisene (over 3000 meter) til Col du Pillon (1546 meter). Den maksimale stigningen på 104 % (46°)", kunngjør Glacier 3000, "gjør den brattere enn Streif i Kitzbühel (Østerrike) eller Lauberhorn i Wengen (Sveits), to berømte utforbakker i verdenscupen i alpint".


Se SNOs egne bilder fra kontrollen: – Det kommer til å gå galt

Søndag var Statens naturoppsyn i samarbeid med politiet ute på utmarkskontroll i store deler av Nord-Troms. Nå slår de alarm etter det de har observert spor etter det de omtaler som livsfarlig lekekjøring i skredterreng.


Grønn stær (Glaukom), sykdommen som forårsaker synstap: symptomer å se etter

Grønn stær (Glaukom) er en sykdom som rammer øynene - særlig synsnerven - og som kan føre til tap av synet hvis den ikke behandles i tide. Denne øyesykdommen rammer ca. 55 millioner mennesker over hele verden og skyldes en økning i det indre trykket i øyet eller, i begrensede tilfeller, en reduksjon i blodtilførselen til synsnerven. Den resulterende skaden fører til tap av synsfeltet, først i perifere deler og senere i sentrale deler av synsfeltet, noe som svekker synet. Det er svært viktig å prøve å forebygge denne sykdommen så mye som mulig for å bevare synet.


Dansk brigadegeneral slår alarm

– Dette er et nødrop, advarer den danske brigadegeneralen Henrik Lyhne.


Beste hvetelagre å se på blant fortsatte geopolitiske spenninger og forsyningsmangel Inneholder amerikanske aksjer.

De pågående geopolitiske spenningene og forsyningsmangel har ført til en kraftig økning i hveteprisene, noe som gjør hvetelagre til en varm vare. Men med så mange aksjer å velge mellom, kan det være vanskelig å velge vinnere. Vi har samlet en liste over selskaper som eksperter mener vil tjene mest på hveteprisøkningene. Denne listens ytelse beregnes på en like vektet metode.


Reuters: Politiet frigir navnet på Nashville-skyter

Ifølge politiet var det Audrey Hale (28) som stod bak skoleskytingen.


Louvre-museet i Paris stengt på grunn av streik, bilder av besøkende som trengte seg sammen ved inngangen

Louvre-museet i Paris åpnet ikke dørene for besøkende om morgenen mandag 27. mars. Protester fra ansatte ved et av verdens mest berømte museer er knyttet til streiker og protester i Frankrike mot pensjonsreformen.


Eksplosjon i sementbil i Moss

I Moss har nødetatene rykket ut etter at det har oppstått en eksplosjon i en sementbil.


Gjesp eller brøl? Søvnige villdyr på nært hold

Nesten alle klasser av virveldyr gjesper. Gjesping hos mange dyr, inkludert fugler, er ofte forbundet med tretthet, men ikke alltid. De fleste fuglearter for eksempel åpner nebbene sine på en måte som ligner et pattedyrgjesp, men ingen har funnet ut om denne "kjevebevegelsen" også omfatter inntak og uttak av oksygen. Noen pingvinarter gjesper som en del av et paringsritual. For andre mer høylytte og sosiale fugler som papegøyer, er gjesping en måte å kommunisere på. Primater gjesper som et tegn på tretthet. Et gjesp kan også formidle komplekse sosiale samhandlinger, og kan være et tegn på vennlighet eller aggressiv atferd. I tillegg er gjesping kjent for å være smittsomt. Hos mennesker er gjesping en aktivitet som er påviselig smittsom. En biologisk kjedereaksjon kan settes i gang bare ved å se, høre, lese om eller ganske enkelt tenke på et annet menneske som gjesper. På samme måte er gjesping smittsomt mellom primater, spesielt apekatter. Alle som eier hund vet at de ofte gjesper etter at de har sett et menneske gjespe. Katter kan også vise denne type empati overfor sine eiere. Katter og hunder signaliserer at de trenger søvn, og gjesper når det er tid for å hvile seg. I dyreriket er det mange dyr som gjesper, til og med fisk og reptiler. Faktisk gjesper slanger etter et godt måltid (det er en måte å justere kjevene på etter at de har spist). Siamesisk kampfisker gjesper før de angriper et bytte. En undersøkelse fra 2014 fant ut at gjesping hos mennesker ikke har noe med tretthet eller kjedsomhet å gjøre. I stedet gjesper vi for å kjøle ned hjernen vår og tenke klarere. Når det er varmt øker et gjesp både hjertefrekvensen og blodtilførselen, mens det tilfører en ekstra dose oksygen til hjernen og kjøler ned blodet i den delen av kroppen. Men har gjesping den samme effekten hos andre dyr? Vitenskapen peker i flere retninger i denne saken. Avkjøling av hjernen er en teori. En annen er et når oksygennivåene er lave eller det bygges opp karbondioksid i kroppen, vil et dyr gjespe for å lade lungene med et ekstra magadrag. Det er fortsatt et åpent mysterium hvorfor vi gjesper, og det har forskjellige funksjoner hos ulike dyrearter. Men en ting er sikkert: når det er tid for å ta seg en lur, er det mange i dyreverdenen som ser helt fantastiske ut i sin søvnige tilstand. Klikk på galleriet for å se noen spektakulære bilder av trøtte dyr.


Fem nasjoner ut mot IOC foran styremøte: – Oppfordrer sterkt til å revurdere planene

Regjeringene i Ukraina, Estland, Latvia, Litauen og Polen legger nytt press på IOC foran denne ukens styremøte. Der blir Russland-bråket tema.


Finner ikke spor etter savnet 22-åring: – Fått inn rundt hundre tips

Torsdag gikk leteaksjonen etter savnede Eivind Sporaland (22) over i en ny fase. Nå jobber de med tips for å se om de kan finne han.


Stridsvogner fra Storbritannia er fremme i Ukraina

Britiske Challenger-stridsvogner har ankommet Ukraina fra Storbritannia, opplyser det ukrainske forsvarsdepartementet.