SPILLEFILMDEBUTEN «NOK» AVSLUTTER FILMFESTIVALEN I HAUGESUND

– Det er veldig stas at filmen får premierevisning i Haugesund, det betyr mye for meg. Gleder meg til å vise filmen for et publikum, og er naturligvis spent på hvordan den tas imot, sier regissør og produsent Odd Einar Ingebretsen.

«Nok» har manus av Per Schreiner og handler om en mor-datter-relasjon som går brått mot slutten når moren en dag forteller at hun ikke lenger ønsker at de skal ha kontakt. Filmen følger de to – spilt av Anneke von der Lippe (59) og Ine Marie Wilmann (39) – i det som blir deres siste samtale.

Filmen er spilt inn i et 1963-hus tegnet av arkitekten Wenche Selmer i Oslo. Det regnes som et hovedverk innenfor norsk boligarkitektur. Ifølge pressemeldingen blir huset i filmen «som en funksjonalistisk furuboks, som skjuler noe under overflaten når den åpnes».

– Et tett og intenst kammerdrama, som trekker deg inn med sine fantastiske skuespillerprestasjoner, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen om valget av «Nok» til å avslutte i Haugesund.

Den norske filmfestivalen arrangeres fra 17. til 23. august i Haugesund. Åpningsfilmen er Erik Poppes «Quislings siste dager» med Gard B. Eidsvold i hovedrollen.

(©NTB)

2024-07-10T10:59:08Z dg43tfdfdgfd