STYRTREGNET ER På VEI TIL ØSTLANDET

Det er meldt rundt 40 millimeter regn i løpet av seks timer på deler av Sørlandet onsdag. Styrtregnet skal gi seg i løpet av formiddagen sier statsmeteorolog Magnus Ovhed til NTB.

– Regnet er på vei til å gi seg i Agder nå i morgentimene. Nå er det på vei til Oslo-traktene og vil fortsette i retning grensestrøkene øst for Mjøsa, sier han.

Regnet vil variere fra sted til sted, og lokalt kan det bli mer eller mindre regn enn varslet.

– Pass på at sluk ikke er tette

På Østlandet ventes det også 30–40 millimeter regn i løpet av dagen.

Ovhed sier at slike vannmengder er ganske vanlig, og at om man forbereder seg litt, så skal det hele gå fint.

– Der man vet at det pleier å samle seg vann må man være litt i forkant. Pass på at sluk ikke er tette. Dette gjelder spesielt i byene, sier statsmeteorologen.

Regnet vil ikke vare for alltid, betrygger Ovhed.

– I kveld er der over, sier han onsdag formiddag.

Med gult farevarsel kommer anbefaling om å kjøre etter forholdene. I Oslo frarådes bading i ett døgn etter mye regn, fordi det er fare for at urenset kloakkvann kan komme ut i fjord og vassdrag.

Mye vind i sørvest 

I deler av Rogaland og Hordaland er det også sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast. Det er ventet sterk kuling og kraftige vindkast lokalt på 25–28 meter i sekundet. Vinden vil avta onsdag ettermiddag.

Ovhed sier at meteorologene har lavere terskel for å sende ut farevarsel for vind på sommeren.

– Det er fordi flere ting kan ta skade på denne årstiden, som for eksempel campingvogner og trampoliner. Pass på å parkere et sted som er skjermet litt for vinden, sier han til NTB.

 

(©NTB)

2024-07-10T09:33:24Z dg43tfdfdgfd