TRADISJONSRIKT SANKTHANSBåL GIKK OPP I RøYK - Nå RENNER PENGENE INN

– Det er helt sykt. Vi setter utrolig stor pris på støtten vi har fått i etterkant av hendelsen. Det er en enorm motivasjon for oss, sier den stolte bålsjefen Viktor Almås Sunde til Sunnmørsposten.

Ifølge NRK var det på kvelden Kristi himmelfartsdag samlet inn over 75.000 kroner gjennom spleisetjenesten Spleis. Ifølge initiativtakerne trenger de først og fremst paller til et nytt bål, men pengene skal blant annet gå til mat og utstyr.

Det var like klokken 2 natt til torsdag at nødetatene ble varslet om brannen på Slinningsholmen. Det kjente bålet var bygget seks meter høyt med rundt 2000 paller, fortalte Sunde og dugnadspartner Marius Sagen Major til Sunnmørsposten.

– Lite bål spredte seg

De tror brannen skyldes et lite bål fra tidligere på kvelden som spredte seg, og de har ikke mistanke om at noen tente det på med vilje. Politiet har opprettet undersøkelsessak.

– Foreløpig er det ikke kommet inn noen opplysninger om brannårsak, sier operasjonsleder Per Åge Ferstad i Møre og Romsdal politidistrikt til avisen.

En brannbåt og en redningsskøyte kom til for å hindre at brannen spredte seg. Selve bålet lot de brenne ned, opplyste operatør Elin Birgitte Sandnes i Møre og Romsdal 110-sentral til NTB klokken 3.45.

Brannmannskapene fikk reddet unna en del klatreutstyr og paller.

– Skal gjøre byen stolt

Nå får altså dugnadsgjengen økonomisk hjelp til å starte på nytt med det spektakulære bålet, som egentlig skulle brenne 22. juni. De frivillige begynte byggingen i starten av mai.

De skriver i sosiale medier at bålet skulle bli 30 til 35 meter høyt. Det bygges av paller, trekasser og tønner, og har lange tradisjoner. i 2016 satte det verdensrekord med en høyde på over 47,4 meter.

Torsdag ettermiddag var bålgjengen på plass ved Slinningsodden for å reise bålet på ny.

– Vi skal gjøre byen stolt. Og målet om et 35 meter høyt bål består, det skal vi klare, sier Sunde til avisen.

(©NTB)

2024-05-09T18:33:50Z dg43tfdfdgfd