VIDEO: HIMARS øDELEGGER DET RUSSISKE BUK LUFTFORSVARSSYSTEMET

Video: HIMARS ødelegger det russiske BUK luftforsvarssystemet. Foto og video: Reproduksjon Telegram ukr_sof

De ukrainske Spesialstyrkene har kunngjort ødeleggelsen av et russisk BUK terreng-til-luft missilforsvarssystem i Zaporizhzhia-regionen, som ligger sør i landet. Spesialoperasjonskommandoen rapporterte at operasjonen ble utført av 3. regiment av spesialstyrker, oppkalt etter Prins Sviatoslav den Modige.

+ Klikk her for å se videoen

Under rekognoseringsoppdrag i nevnte region lyktes spesialiserte operatører med å lokalisere BUK-missilsystemet, en svært effektiv og allsidig utstyr kjent for sin evne til å målrette mot et bredt spekter av lufttrusler. Som svar på oppdagelsen av denne fiendtlige enheten benyttet de ukrainske spesialstyrkene presisjonsstyrt ammunisjon fra HIMARS-rakettartilleri, som tilhører de ukrainske væpnede styrker, for å nøytralisere trusselen.

+ Video: Britisk luftforsvarssystem “Stormer” implementert av ukrainske styrker

Russisk BUK terreng-til-luft missilforsvarssystem. Foto: Wikimedia

BUK-systemet, kjent som SA-11 Gadfly av NATO, er en nøkkelkomponent i Russlands luftforsvarskapasitet, designet for å beskytte bakketropper og logistikkfasiliteter mot luftangrep. Dette mobile mellomdistanse-systemet kan bekjempe taktiske og strategiske fly, kryssermissiler, helikoptre og andre trusler og opprettholder sin effektivitet selv under forhold med intens elektronisk mottiltak.

Foto og video: Reproduksjon Telegram ukr_sof

2024-03-27T12:59:36Z dg43tfdfdgfd