VIDEO: SYKEHUSET OKHMATDYT ER MåL FOR RUSSISKE KH-101-MISSILANGREP

Video: Sykehuset Okhmatdyt er mål for russiske Kh-101-missilangrep. Foto og video: Telegram t.me/operativnoZSU

Barne- og ungdomssykehuset Okhmatdyt, det største i Ukraina, ble bevisst rammet av et kryssermissil Kh-101 avfyrt av Russland. SBU, den ukrainske sikkerhetstjenesten, fant missilrester på stedet og klassifiserte angrepet som en krigsforbrytelse.

+ Klikk her for å se videoen

Videoer tatt opp av vitner på tidspunktet for angrepet motsier de russiske påstandene om at sykehuset ble truffet ved en feil fra det ukrainske luftvernet.

Kh-101-missilet er programmert til å utføre en “glidning” før det treffer målet, noe som øker angrepsvinkelen. I videoen er det ingen tegn til røyk eller brann, noe som tyder på at missilet opererte som planlagt og ikke ble avskjært av luftforsvaret, og traff målet sitt nøyaktig.

Angrepet er en del av en bredere strategi som ukrainske myndigheter sier er rettet mot sivile. Andriy Yermak, sjef for den ukrainske presidentens kontor, delte et bilde på sosiale medier som viser et russisk missil øyeblikk før det traff sykehuset, og identifiserte det som et Kh-101-kryssermissil. Han fordømte angrepet som bevisst, og sa: “De angrep barna med vilje i dag.”

I luftangrepene utført i går av Russland i flere ukrainske byer er det endelige antallet ofre 37 døde, inkludert 3 barn, og 170 sårede. Mer enn 100 fasiliteter og infrastrukturer ble truffet, inkludert sykehuset Okhmatdyt, som fikk alvorlige skader på grunn av missilangrepet.

+ Klikk her for å se flere videoer om den russiske invasjonen av Ukraina

Ukrainas president Volodymyr Zelenskiy lovet gjengjeldelse.

“Barne- og ungdomssykehuset Okhmatdyt i Kyiv. Et av de viktigste BARNE- og UNGDOMSSYKEHUSENE ikke bare i Ukraina, men også i Europa. Okhmatdyt har reddet og gjenopprettet helsen til tusenvis av barn. Nå som sykehuset er skadet av et russisk angrep, er det mennesker under ruinene, og det nøyaktige antallet ofre er fortsatt ukjent.

Akkurat nå hjelper alle til med å rydde ruinene – leger og vanlige mennesker. Russland kan ikke påstå uvitenhet om hvor deres missiler flyr og må holdes fullt ansvarlige for alle deres forbrytelser. Mot mennesker, mot barn, mot menneskeheten generelt. Det er veldig viktig at verden ikke forblir stille om dette nå, og at alle ser hva Russland er og hva de gjør.”

Angrepet på sykehuset Okhmatdyt, det verste i Kyiv siden starten av Russlands invasjon i februar 2022, etterlot fem døde og minst fire sårede, ifølge innenriksminister Ihor Klymenko. Redningsoperasjonene pågår mens hundrevis av arbeidere leter gjennom ruinene etter overlevende. Helseminister Viktor Liashko bekreftet det kaotiske scenariet: “Vi trekker ut de vi kan. Vi vet ikke hvor mange mennesker som er fanget der.”

Foto og video: Telegram t.me/operativnoZSU. Kilde: ukdefencejournal Dette innholdet ble opprettet med hjelp fra AI og gjennomgått av redaksjonsteamet.

2024-07-09T14:25:46Z dg43tfdfdgfd