VLADIMIR SKYTER EGNE LANDSMENN: – FøLER IKKE NOE ANNET ENN REKYLEN

Forrige uke ble den russiske grenseregionen Belgorod angrepet. Denne uken har det kommet meldinger om granatangrep, og to sivile kvinner skal ha mistet livet.

Russiske myndigheter har hevdet det er ukrainske sabotører som har stått bak angrepene. Ukraina har nektet for dette, og sier Russland har blitt angrepet av sine egne.

Her kan du lese alt om Ukraina-krigen!

De to russiske motstandsgruppene «Legionen for frihet for Russland» (LSR) og «Russisk frivilllighetskorps» (RVC) har tatt ansvar for angrepene.

Nå har danske TV 2 snakket med et av RVCs medlemmer, Vladimir, om hvordan det er å kjempe mot sine egne landsmenn.

For å beskytte både Vladimir og hans familie, har TV 2 valgt å holde tilbake soldatens etternavn.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet).

Video: Russisk soldat overga seg til ukrainsk drone

Har vokst med stormskritt

Først forsøkte Vladimir å unnslippe Putins Russland ved å rømme over grensen til Ukraina, men da Russlands regime fulgte etter, så han seg nødt til å kjempe tilbake.

Han forteller at gruppens mål er å sørge for at Ukraina vinner krigen. I tillegg ønsker de å endre hjemlandet sitt, så det russiske folk vil bli løslatt fra det nåværende tyranniet.

Til å begynne med deltok han og noen få landsmenn i enkeltstående operasjoner med den ukrainske hæren. Siden den gang har gruppen vokst med stormskritt, og nå kan de ifølge Vladimir utføre oppgaver på kompaninivå.

Latterliggjør Russlands grenseforsvar

Da RVC krysset grensen fra Ukraina til Russland for første gang, ble Vladimir mest overrasket over tilstanden ved Russlands grenser. Det eneste hinderet som ventet dem var litt piggtråd som de enkelt kunne gå over, og soldatene så seg nødt til å spøke med Russlands investeringer i grensebeskyttelse.

– Det hadde funket bedre om de bare hadde strødd pengene ut langs grensen. Det hadde vært en mye større forsinkelse om vi skulle stoppet opp for å plukke opp alt. Vi kom oss inn i både Belgorod og Bryansk helt uhindret. Da vi gikk inn i Bryansk innså vi at vi sannsynligvis kunne ha kjørt en helt kolonne dit, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Freedom of Russia Legion

Legionen for frihet for Russland er en av gruppene som har påtatt seg ansvaret for angrepene i Belgorod.

– Ikke vårt folk

Vladimir og hans russiske medsoldater har blitt nødt til å skyte egne landsmenn, men ifølge Vladimir oppfatter de ikke russere som kjemper for Putin som deres eget folk.

– Alle som er påvirket av propagandaen på en eller annen måte, og kommer med våpen til vårt broderland, ser jeg på som ondskap. Når vi skyter dem, føler vi ikke noe annet enn rekylen fra våpenet, sier Vladimir.

Han er heller ikke særlig begeistret for den nåværende russiske opposisjonen, som etter hans mening er svak og hjelpeløs.

– De har flyktet til utlandet og mener kampen består av å skrive endeløse forfatninger og planlegge politiske utrenskninger. De er simpelthen patetiske. I det store og hele er vi i dag den eneste virkelige opposisjonene, som har tatt til våpen og er klare for å bekjempe regimet i virkeligheten.

2023-06-04T06:17:56Z dg43tfdfdgfd