JACOBSEN TORDNET På IDRETTSTINGET: – HAR TATT GLEDEN UT AV DET VI ER Så GLAD I

Den tidligere langrennsløperen sitter i idrettsstyret i form av sitt medlemskap i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

– For å presisere har jeg ikke fått noen instruks fra IOC. Jeg snakker som delegat og styremedlem, innledet Jacobsen på tingets siste dag i Bergen.

Hun ønsket å gi det hun omtalte som «en generell betraktning om hvordan vi velger våre ledere».

– Vi har lagt bak oss en periode med usedvanlig mange saker om norsk idrett i mediene. Det er en trist erkjennelse at det har handlet altfor lite om prestasjoner, sa Jacobsen.

– Jeg observerer at ordskiftet i altfor stor grad preges av utspill basert på tilfeldig kunnskapsgrunnlag. Fakta, innsikt og sannferdighet verdsettes mellom oss mennesker, men det omfattes stadig mindre verdifullt i samfunnets åpne kanaler, la hun til.

Det har vært mange negative medieoppslag om Norges idrettsforbund de siste månedene. En kostbar varslingssak gjorde at det særlig stormet rundt idrettspresident Berit Kjøll foran valget.

Jacobsen synes lite om det hun har vært vitne til.

– Utspill fra personer som hevder de sitter med sannheter, har til tider tatt gleden ut av det jeg og vi er så glade i: norsk idrett.

– Vi trenger ikke unyanserte angrep på kolleger. Jeg håper idretten er en plass der man bryr seg om folk på ekte – ikke bare når det passer, sa Jacobsen.

(©NTB)

2023-06-04T09:05:39Z dg43tfdfdgfd