NRK-VETERANENS DYRE LæREPENGE: – KOSTET MEG TUSENVIS AV KRONER

NRK-veteranens dyre lærepenge: – Kostet meg tusenvis av kroner

Tidligere NRK-anker Einar Lunde advarer i Aftenposten andre eldre om ikke å bli lurt av selgere fra Norges største strømleverandør, Fortum.

Han endte opp med å betale mange tusen ekstra for tilleggstjenester som ble lagt til strømfakturaen.

– Det er helt utrolig at de overhodet lot meg betale for slike tjenester. Det oppleves som et rent ran! sier Lunde til Aftenposten.

Det ble en dyr lærepenge for 81-åringen som gikk på denne «smellen» i tre år. Lunde fikk til slutt 1000 kroner i kompensasjon. Aftenposten har også snakket med to andre i samme sak. Fortum vil ikke gå i detalj om sakene i mediene, men forretningsleder Ole Kroken sier blant annet:

– Vi må først og fremst beklage at de sitter igjen med en negativ opplevelse. Vi ønsker selvsagt at kunder skal gjøre gode og opplyste valg.

Ifølge Forbrukerrådet er disse tilleggstjenestene (som «Trygg hverdag», «Grønt valg», «ID-vakt» og «Prisfrys»), unødvendige.

Les også: Lovet mindre prisforskjeller på strøm – i kveld er de ekstremt høye

– Vi vet at de dyttes aktivt på kundene, gjerne over telefon. De er ofte gratis i en prøveperiode. Men så blir de en del av strømfakturaen og forsvinner fra bevisstheten til mange, sier Forbrukerrådets direktør Inger Lise Blyverket til avisen.

Hun beskriver tjenestene som «gjennomgående dyre» og noe de ikke anbefaler.

Fortum avviser kritikken.

2024-05-08T15:17:13Z dg43tfdfdgfd