VIDEO: SJELDEN VERSJON AV RUSSISK PANSRET KJøRETøY OBSERVERT I UKRAINA

Video: Sjelden versjon av russisk pansret kjøretøy observert i Ukraina. Foto og video: Telegram / ovbron

En uvanlig versjon av infanterikampkjøretøyet BMP-3 ble observert nær slagmarken i Ukraina, ifølge en video publisert av russiske telegramkanaler.

+ Klikk her for å se videoen

Denne nye modifiseringen er utstyrt med tillegg av eksplosiv reaktiv panser (ERA), noe som indikerer en betydelig oppgradering for å styrke dens forsvarsevner. Analytikere spekulerer i at BMP-3 har blitt oppgradert med 4S24 ERA-kit, som en del av programmet “Karkas-2”, utviklet for å øke beskyttelsen for lette kjøretøy mot panserverntrusler.

+ Zontes lanserer 7 nye motorsykler på det nasjonale markedet, sjekk prisene

Systemet 4S24 er kjent for sin antikumulative effektivitet, lignende den eksplosive reaktive panser 4S20 Kontakt, men bruker bare halvparten av det eksplosive materialet.

For å bevare skrogets integritet, som er relativt skjøre, er de dynamiske beskyttelseselementene innkapslet i polymerbeholdere med skum. Dette designet har som mål å bremse ned og spre det detonerte metallplater, nøytralisere dermed effekten av kumulative prosjektiler og opprettholde hovedfunksjonen med å forhindre penetrasjon.

Ifølge russiske kilder har det dynamiske beskyttelsessystemet Karkas-2 vist seg å være effektivt for å forhindre overføring av detonasjon mellom beskyttelseselementer, og gir dermed grunnleggende forsvar mot påvirkning av kumulative prosjektiler.

BMP-3 har blitt utstyrt med 4S24-panserblokker langs sidene og fremre området. Disse forbedringene gir imidlertid ingen beskyttelse mot den nye trusselen fra ukrainske selvmordsdroner, noe som viser de fortsatte utfordringene med å forbedre kjøretøysbeskyttelsen mot teknologiske fremskritt på slagmarken.

BMP-3

BMP-3. Foto: Wikimedia

BMP-3 er et infanterikampkjøretøy produsert i Sovjetunionen. Forkortelsen BMP står for boevaya mashina pehoty (“infanterikampkjøretøy”). Det er et amfibisk pansret beltekjøretøy designet for å ødelegge mål på land og i luften når de er i ro, bevegelse eller navigerer.

Med informasjon fra defence-blog.com. Foto og video: Telegram / ovbron. Dette innholdet ble skapt ved hjelp av AI og ble gjennomgått av redaksjonen.

2024-04-26T14:44:51Z dg43tfdfdgfd