HER ER NATTENS VIKTIGSTE NYHETER

Her er nattens viktigste nyheter

To politifolk skutt og såret på politistasjon i Paris

To politifolk ble såret inne på en politistasjon i Paris da en mann grep et av våpnene deres og skjøt dem, melder franske medier.

Mannen var nettopp blitt pågrepet for vold i nære relasjoner. Politifolkene var i ferd med å ransake ham inne på politistasjonen idet han grep tak i et av våpnene deres. Han skjøt begge, som ble sendt til sykehus med alvorlige skader, uttaler en politikilde til nyhetsbyrået AFP.

Hendelsen skjedde torsdag kveld og er også omtalt av fjernsynsstasjonen BFMTV og avisen Le Parisien.

En av politibetjentene ble truffet av skudd i overkroppen, mens den andre ble skutt i låret. Politiet skjøt tilbake mot mannen, som også skal ha blitt såret og fraktet til sykehus.

Les saken

Full overtenning på gårdsbruk

Klokken 03.37 fikk nødetatene melding om brann på et gårdsbruk på Løten på Hedmarken i Innlandet med spredningsfare til andre bygninger.

I en av bygningene er det 7500 høner.

Det er gjort rede for de som bor på stedet og ifølge politiet er det ingen personskade.

Bygningen var overtent da brannvesenet ankom stedet.

Politiet meldte om hendelsen klokken fire natt til fredag.

Les mer

Kraftig brann i enebolig

Litt etter klokken ett natt til fredag melder både politi og brannvesen at det brenner kraftig i en bolig i Vesterdalsvegen i Kvinesdal.

– Det er foreløpig uavklart om det er personer i huset, melder operasjonsleder Øyvind Hægeland.

Det brenner kraftig i første etasje.

– Det er bekreftet at det ikke er personer i huset. Huset er overtent, skriver politiet i en oppdatering klokken 01.42.

Det er ikke fare for spredning til andre bygninger.

Bygget var overtent da brannvesenet kom frem til stedet.

Vesterdalsvegen er stengt i begge retninger på grunn av brannen.

Les saken

Russ til sykehus etter slagsmål i Møre og Romsdal

To russegutter er brakt til sykehus med ambulanse etter en slåsskamp utenfor Ålesund i Møre og Romsdal. Ytterligere to kjøres til legevakten av politi.

Det var folk på stedet som varslet nødetatene, sier operasjonsleder Tove Holst-Dyrnes til NTB 2.30 natt til fredag. Det var masse folk og to russebusser på stedet da politiet ankom.

– Det var ganske uoversiktlig i starten, sier hun.

Om noen av de fire er alvorlig skadd, er ikke kjent. Holst-Dyrnes har heller ikke oversikt om flere enn de fire tok del i slåsskampen.

– To russebusser er bortvist fra stedet, sier hun.

Hendelsen fant sted på Sulesund fergekai.

Les saken

Israelsk angrep mot Hizbollah-militsen i Libanon

Det israelske forsvaret har angrepet mål tilhørende Hizbollah-militsen i det sørlige Libanon etter gjentatte droneangrep mot det nordlige Israel.

Israelske kampfly angrep militære bygninger og det som beskrives som «terror-infrastruktur» i det sørlige Libanon torsdag kveld, sto det i en uttalelse fra det israelske forsvaret (IDF) natt til fredag.

Angrepet ble gjennomført etter at det nordlige Israel er blitt angrepet gjentatte ganger med droner sendt fra Sør-Libanon. Det forelå natt til fredag ingen detaljer om angrepet mot Hizbollah-målene.

Etter Hamas' angrep mot Israel 7. oktober i fjor og Israels påfølgende krigføring mot Hamas på Gazastripen har det vært daglige konfrontasjoner mellom israelske styrker og den iranskstøttede Hizbollah-militsen på tvers av grensen mellom Libanon og Israel.

Les mer

2024-05-10T04:13:51Z dg43tfdfdgfd